29 Ocak 2011 Cumartesi

BÜYÜK OSMANLI TÜRK-İSLAM DEVLETİ’NİN 712. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR


Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu’nun 712. Yıldönümü bugün Trabzon Atapark'ta düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Mehter konseriyle coşan vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran dağıtıldı.




Atapark'taki etkinliklere Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali, Emniyet Müdürü Feridun Boz, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Etkinliklerde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, geçmişi çok iyi anlama ve yaşama sorumluluklarının olduğunu belirterek;

"600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sahifelerine adını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Bizler her karış toprağında tarihinin izlerini, Şeyh Edebali'nin alnının teri, her karış toprağında Osman Gazi'nin, Ertuğrul Gazi'nin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duymaktayız.

Şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Devrinin süper gücü olduğu halde bu gücü dünya barışının sağlanmasında kullanan Şanlı Osmanlı Devleti'nin geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiği gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu tarihi geçmişimizi karalamaya, küçük düşürmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü şehre yakışan da budur.
Bu duygu ve düşüncelerle gururumuza gurur katan, geleceğimize ışık tutan, Şanlı Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 712. yıl dönümünü kutluyor, tüm katılımcılarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.



Bugün ayrıca Türk Ocağı Trabzon Şube başkanlığınca, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu tarafından Türk Ocağı’nda Osmanlı Türk Tarihi ile ilgili bir konferans verildi.




ETKİNLİKTEN BAZI KARELER















Fotoğraflar: Muhammet Yavruoğlu

GÖKHAN YAVRUOĞLU, AMELİYAT OLDU


Yıldız Futbolcu Gökhan Yavruoğlu(16), bugün (28 Ocak 2011 Cuma Günü) Dizinden Ameliyat Oldu.



Trabzon İdman Ocağı (B) Genç Takım Oyuncusu(9 Numara-Solaçık) ve Trabzon Ticaret Meslek Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi Gökhan Yavruoğlu, sol diz kapağındaki bağ gevşekliği nedeniyle Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniğinde bugün (28 Ocak 2011 Cuma Günü) Saat 08.00’de ameliyata alındı.



Ameliyat; aynı hastanenin doktorlarından Uzm. Dr. Uğur Kıran ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyattan sonra Gökhan Yavruoğlu 2. Kat 244 numaralı odada tedavi altına alındı.



Edinilen bilgiye göre; yakın bir tarihte Gökhan Yavruoğlu’nun dizinden bir ameliyat daha geçirecektir.

Gökhan Yavruoğlu'na Allah'tan Sağlık, Sıhhat, Afiyet ve Acil Şifalar Dileriz.

MEB MÜFETTİŞİ HÜSEYİN SALİH’İN ANNESİ VEFAT ETTİ



Hakk’ın rahmetine kavuşan Müfettiş Hüseyin Salih’in annesi Emine Salih; bugün (28.01.2011 Cuma Günü) ikindi namazını müteakip Doğanköy’de kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığına defnedildi.



Akçaabat Doğanköy Beldesi halkından olup uzun süre önce Trabzon Erdoğdu Mahallesine yerleşen Hacisalihoğulları’ndan Milli Eğitim Müfettişi Hüseyin Salih’in annesi ve Ahmet eşi Emine Salih(85), Trabzon Erdoğdu Mahallesindeki evinde vefat etti.

Merhume Emine Salih’in cenazesi bugün öğleye doğru Trabzon’dan Akçaabat Doğanköy Beldesine getirilerek, Doğanköy Merkez Camiinde; ikindi namazının edasını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Merhume Emine Salih ve Havva Okumuş Büyüklerimize Allah’tan rahmet, annesini kaybeden Müfettiş Hüseyin Salih’e ve hem annesini ve hem de aynı anda halasını kaybeden Muzaffer Okumuş'a ve merhumelerin yakınlarına sabırlar dileriz.

Müfettiş Hüseyin Salih

Eski Muhasebeci Muzaffer Okumuş (Sağ Başta)

FOTOĞRAFLAR: MEHMET BİRİNCİ

İPEK GÜRHAN'DAN FOTOĞRAF SERGİSİ


Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Gürhan(15)’ın çektiği fotoğraflardan oluşan ‘LİSAN-I HAL’ Fotoğraf Sergisi Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde açıldı.



Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki İpek Gürhan’ın çektiği fotoğraflardan oluşan ''Lisan-ı Hal'' Fotoğraf Sergisini İlke Birey Dershanesinin Sponsorluğunda Trabzon Merkez Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi Sergi Salonunda açıldı.


Serginin açılışına Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi yetkilileri ve çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı.


Serginin açılışı 24 Ocak 2011 Pazartesi günü yapıldı. Açılışa Trabzon Valisi Recep Kızılcık bizzat katıldı. Küçük kızın fotoğraf sergisi açması Vali Kızılcık’ı çok duygulandırdı. Vali Kızılcık, genç sanatçıyı teşvik etmek amacıyla özellikle sergiye katıldığını ifade ederek,


''Öğrenci olduğu ve böyle güzel bir sergi açmaya cesaret gösterdiği için Gürhan’ı tebrik ediyorum. Ben de bu sergiyi açmayı bir teşvik olması amacıyla özellikle istedim. Sanatçı anlamında Trabzon'umuzun ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kere daha görmüş bulunuyoruz'' dedi.


Kızılcık ve beraberindekiler açılışın ardından fotoğraf sergisini gezdi. Sergiyi çok beğenen Vali Kızılcık, anı defterinin imzalamasının istenmesi üzerine;


“Bu kadar güzel bir işin anlamını burada ayaküstünde imzalayıp yazamam” diyerek, anı defterinin makamına getirilmesi halinde daha güzel şeyler yazabileceğini söyledi.


İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan fotoğraf sergisi, 29 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak.


İpek Gürhan bu sergiyi açmakla çok mutlu olduğunu belirterek, bu sergiyi 35 fotoğrafla açtığını söyledi. Trabzon'da daha önce bu yaştaki küçük bir sanatçının sergi açmadığı ifade edildi. Bu nedenle sergi; Trabzon'da 15 yaşındaki bir sanatçının açtığı ilk ve tek sergi olma özelliği taşıyor.


İPEK GÜRHAN KİMDİR?


İpek Gürhan; Nisan 1995’de Trabzon’da dünyaya geldi. İlköğretimini Trabzon İskenderpaşa İlköğretim Okulunda tamamladı.


Şu anda, Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi 10. Sınıfta okuyor. Kendisi sayısalcı bir öğrenci olmasına rağmen güzel sanatlara ve sosyal konulara da büyük ilgi duyuyor.


O, iki çocuklu, mutlu bir ailenin en küçük bir üyesi. Hayattaki en büyük ideali; ailesine, çevresindekilere, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bir birey olabilmektir.

SERGİDEN GÖRÜNTÜLER








FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU

VALİ YARDIMCISI ECE; “ÇOCUKLARIMIZI ANLAMAYA ÇALIŞALIM”


Trabzon Vali Yardımcı Hüseyin Ece, 2010/11 Eğitim ve Öğretim yılı, yarıyıl tatili münasebetiyle düzenlenen karne törenine katıldı.



Yaklaşık 160 bin öğrencinin karne aldığı yarıyıl tatilinde Vali Yardımcısı Ece, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve beraberindeki heyet ile Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu’nda karne dağıtım törenine katıldı.


Gençlerin çocukluklarını yaşayamadan büyüdüklerini dile getiren Vali Yardımcısı Ece, ailelerin çocuklarına daha anlayışlı davranması gerektiğini ifade etti.



Yoğun bir dönemin geride kaldığını ifade eden Vali Yardımcısı Ece,


“Öğrencilerimiz yarıyıl tatiline giriyor. Bu öğrencilerimizin aileleri ve idarecilerimiz yoğun bir dönem geçirdiler. Artık onlar için bir dinlenme dönemi başladı.


Karneler, öğrencilerimizin performansları ile ilgili notlar içeriyor. Anne ve babaların karneleri gereğinden fazla ciddiye almamaları gerekiyor. Öğrencilerimize bu tatil döneminde karnelerinden dolayı fazla reaksiyon gösterilmemesi gerekir” şeklinde konuştu.


Amaçlarının çocukları, içinde yaşadıkları topluma karşı duyarlı birer birey olarak yetiştirmek olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ece,


Çocuklarımızı iyi anlamaya çalışalım. Günümüzün çocukları gerçekten çok zor çocukluk yaşıyorlar, belki de yaşayamıyorlar. Bende bu devreleri yaşayan bir insanım.


Sabahın köründe çocuklarımız kalkıyor, servislere biniyorlar. Daha çocukluklarını yaşayamadan büyüyorlar. Daha anlayışlı olmamız lazım.


Bizim asıl hedefimiz kendilerine karşı, ailelerine karşı, topluma karşı ve milletine karşı olan sorumluluklarını bilen bir nesil yetiştirmektir. Herkes kendi yeteneği ölçüsünde bir şeyler başarabilir.


Onlara kaldıramayacakları yükleri yüklemememiz gerekiyor. Çocuklarımıza neyi nerede arayacaklarını öğrettiğimizde işte o zaman mesafe kat etmiş oluruz” ifadelerine yer verdi.



Daha sonra sınıfları gezen ve öğrencilere karne veren Vali Yardımcısı Ece, öğrencilere çikolata dağıtarak bir süre onlarla sohbet etti.


Özel eğitim sınıfını da gezen Vali Yardımcısı Ece, sınıfa provizyon cihazı ve bilgisayar alınması talimatını verdi. (V.B.)

BASINDA ÇIKAN ‘AMBULANS TEPKİSİ’ HABERLERİNE DAİR AÇIKLAMA

Trabzon’daki yerel gazete ve haber portallarında 25-26 Ocak 2011 tarihli nüshalarında yayınlanan “Bütün Mahalle Geldi Ambulans Gelmedi”, “Akçaabat’ta Ambulans Tepkisi” başlıklı haberlere dair Trabzon Valiliği Basın Bürosundan açıklama geldi.



BASIN AÇIKLAMASI



İlimizde yayınlanmakta olan yerel gazete ve haber portallarının 25-26 Ocak 2011 tarihli nüshalarında yayınlanan “Bütün Mahalle Geldi Ambulans Gelmedi”, “Akçaabat’ta Ambulans Tepkisi” başlıklı haberlere istinaden İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde yapılan araştırma ve incelemeler sonucu adı geçen müdürlükten alınan cevabi yazı:


“Söz konusu kaza ve çıkan haberlere dair Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yapılan takip ve değerlendirme sonucunda şu bilgilere ulaşılmıştır:


Vaka ile ilgili bilgilerin ve adresin alınmasına müteakip Çarşıbaşı 112 ekibi ile irtibata geçilmiş, söz konusu vaka bilgilerinin ekibe aktarılması ile saat 15.42'de Çarşıbaşı 112 ekibi vakaya hareket etmiş ve saat 15.55'te Akçaabat Dürbinar Mahallesi adresindeki vakaya ulaşarak Akçaabat Devlet Hastanesine naklini gerçekleştirmiştir.


Çağrının geldiği saatte Akçaabat 112 ekibi saat 15.20'de Söğütlü'de Komuta Kontrol Merkezinden ihbarı yapılan, hipertansiyon şikâyeti olan 80 yaşındaki erkek hasta vakasına çıkış yapmış, 15.33'te vakaya ulaşmış ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakletmiştir.


Akçaabat İlçesinde 1 adet 112 Acil İl Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmakta olup; söz konusu kaza ihbarı yapıldığı saatte Akçaabat 112 İstasyonu ekibi başka bir hastaya hizmet vermekteydi. Bu ambulansın Dürbinar Mahallesindeki vakaya müdahale imkânı söz konusu olmadığından, en uygun ekip olan Çarşıbaşı 112 istasyonu görevlendirilmiştir.


Akçaabat Çarşıbaşı arası mesafe 24 km. olup, ekip saat 15.42'de istasyondan ayrılmış, 15.55'te vakaya ulaşmıştır. Ekibin 24 km. yolu kat ediş süresi 13 dak. 30 saniyedir. Çağrının geldiği andan (15.40) ekibin ulaşım anına (15.55) kadar geçen süre ise 15 dakikadır.


Söz konusu mesafeyi bir ambulansın daha kısa sürede kat etmesi mevcut teknolojik imkânlar ile mümkün olmadığından, "'ambulans geç geldi" ifadesi görevini başarı ile yürüten 112 ekibi çalışanları için haksız bir tutum ve yukarıda belirtilen vaka ulaşım süreleri göz önünde tutulduğunda gerçekle bağdaşmayan bir ifadedir”


Şeklindedir. (V.B.)

27 Ocak 2011 Perşembe

Vali Kızılcık, Vatandaşları Orman Yangınları Konusunda Uyardı


Sürmene İlçesi Zahra Dağı’nda 25.01.2011 tarihinde meydana gelen yangında yaklaşık 60 hektar alan tahrip oldu.


Gece saatlerinde farklı noktalarda başlayan yangın gece geç saatlere kadar devam etti. Yangını haber alan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, hemen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam’ı görevlendirerek kurtarma ekipleri ile birlikte yangın bölgesine gönderdi.


Yangın bölgesinin ulaşım yoluna uzak olması nedeni ile söndürme çalışmaları güçlükle devam etmiş, Trabzon Orman Bölgeye ve Sürmene ile Pazar Orman Şefliklerine ait arozözler, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı çalışmaları ile yangın gece saat 03.00 sularında kontrol altına alınarak söndürüldü.


Yangının başladığı ilk andan itibaren Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yangın sönene kadar olay yerinde bulunarak söndürme çalışmalarını koordine ettiler.


Vali Kızılcık, söndürme çalışmalarında gece karanlığında fedakârca mücadele veren ekipleri tebrik ederek, yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


İlimizde havaların yaklaşık 3 aydan beri güneşli ve sıcak olması nedeni ile özellikle ormanlık alanlarda yangın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydeden Vali Kızılcık, vatandaşlardan anız yakmamalarını isteyerek, vatandaşları bir kez daha uyardı. (V.B.)

Vali Kızılcık “Hedefimiz Hızlı ve Etkin Hizmet”


Dünya Gümrük Günü” Kutlamaları çerçevesinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümrük Muhafaza Başmüdürü Fikret Erol ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü çalışanlarını makamında kabul etti.



İhracata dayalı kalkınmayı hedefleyen Türkiye’de Gümrük Muhafaza Müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Vali Kızılcık, gümrük çalışanlarına güler yüzlü, hızlı ve etkin çalışma tavsiyesinde bulundu.


Globalleşen dünyada gümrüklerin öneminin bir kat daha arttığını belirten Vali Kızılcık,


“Önceki dönemlere oranla hem insan hem hizmet ve hem de mal trafiğinde yaşanan artışlar baş döndürücü mesafededir. Bu trafik esnasında üzerine en büyük sorumluluk düşenlerden biriside sizlersiniz. Burada işleri zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalısınız. Tabiî ki hukuku uygulayarak, güler yüzle, hızlı ve etkin hizmet vermek ülkemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır” şekline konuştu.



İnsanların artık idari yükten kaçtığının altını çizen Vali Kızılcık,


“İnsanlar artık ticaret ve ziyarette kendilerine gereksiz idari yük yükleyen ülkeler yerine, tam tersine işlerini kolaylaştıran ülkeleri tercih etmektedirler. Bizde mümkün olduğunca vatandaşın işlerini kolaylaştırma gayretindeyiz. Teşkilatımız da modern teknolojiyi kullanarak gelen ve gidenlerin minimum sürede işlerini halletmeleri için çalışıyor. Ülkemizin daha da gelişmesi yönünde hizmet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Zira ülkemiz ihracata dayalı kalkınmayı hedeflemiştir” dedi.


Gümrük Muhafaza Başmüdürü Fikret Erol ise, çağdaş anlayışla hizmet sunma gayretinde olduklarını belirterek,


“Dış ticaret politikasının uygulayıcısı olan kurumumuz ülke kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Görev bölgemiz Trabzon ve bağlantılarımız Rize ve Giresun’da modern ve çağdaş bir anlayışla hizmet sunumunu gerçekleştirmekteyiz. Hizmet sunumunda da teşkilatımızın güler yüzü olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. (V.B.)

25 Ocak 2011 Salı


www.akcaabathaber.com - 25 Ocak 2011 Salı 16:12
Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti’nde Türkiye gelenlinde 10 örnek hastaneden birisi oldu.


Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti’nde Türkiye gelenlinde 10 örnek hastaneden birisi oldu. Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Artvin, Erzurum, Samsun ve Trabzon ilindeki hastaneler Akçaabat Devlet Hastanesi çalışmalarını örnek alacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve bir süre öncede Akçaabat’ta uygulanmasına başlanılan Evde Bakım Hizmeti’ne Akçaabat Devlet Hastanesi örnek hastane oldu.


Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Akçaabat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan AKYÜZ, Türkiye genelinde örnek 10 hastane arasına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başhekim AKYÜZ;


“Sağlık Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda Eylül ayı içerisinde başladığımız evde “Evde Bakım Hizmeti”nde önemli mesafe kat ettik. 1 doktor, 2 hemşire 1 sağlık memuru ve 1 şoförden oluşan “Evde Bakım Birimimiz, evde bakım aracımız ile hastanemize bağlı olan Çarşıbaşı, Düzköy ve Akçaabat’ta bize müracaat eden 157 hastamızı evlerinde ziyaret edildi. Bu hastalardan 116’sının bu hizmet alma kriterlerini taşıdığına karar verdik ve bu vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetlerini evlerinde vermeye başladık” dedi.


Bölgelerinde 300’e yakın hastanın bu hizmete ihtiyacı olduğunu tahmin ettiklerini de ifade eden AKYÜZ;


“Şuan itibari ile bu hizmeti verdiğimiz 116 hasta sayısını az bulmaktayız. Evde Bakım Hizmeti’ne en az 300 vatandaşımızın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu sayıya görevde çalışan ekip sapımızda bir yenisini ekleme hazırlığı içerisindeyiz. Amacımız insanımıza en iyi sağlık hizmetini vermektir” dedi.



Yaptıkları çalışmanın Sağlık Bakanlığı tarafından örnek olarak gösterildiğini de belirten Başhekim AKYÜZ;


“Bakanlığımız; 13.01.2011 tarih ve 1790 sayılı yazısı ile hastanemizi evde bakım çalışmasına örnek olarak göstermiştir. Bölgemizde bulunan hastaneler yaptığımız çalışmalar ile ilgili bizlerden bilgi alışverişinde bulunacaklar. Bu bizi son derece memnun etti. Bu karar bundan sonraki çalışmalarımızda, daha azimli olmamıza neden olacaktır” dedi.


www.akcaabathaber.com - 25 Ocak 2011 Salı 16:12

NECMİ KESKİNSOY’DAN VEDA ZİYARETİ


Vergi Dairesi Başkanı KESKİNSOY, Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK’a Veda Ziyaretinde Bulundu.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı olarak atanan Necmi Keskinsoy’u makamında kabul etti.


Vali Kızılcık, Keskinsoy’a Trabzon’da Vergi Dairesi Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Keskinsoy’un başarısının Ankara’da da devam edeceğine inandığını ifade eden Vali Kızılcık,

“Görev yaptığınız 5,5 yıllık süre zarfında Trabzon’da önemli çalışmalar gerçekleştirdiniz. Artık Ankara’daki görevinizde size başarılar dilerim. Orada da başarılı olacağınıza inancım tamdır” dedi.


Trabzon’dan ayrılırken gözünün arkada kalmayacağını ifade eden Keskinsoy ise,

“Arkamızda çok iyi bir ekip bıraktık. Bu yüzden gözüm arkada kalmayacak” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Keskinsoy’a Trabzon’a verdiği hizmetlerden ötürü bir plaket verdi. (V.B.B)




**


NECMİ KESKİNSOY KİMDİR?



05.03.1971 tarihinde Trabzon İli Araklı İlçesinde Dünyaya gelen Necmi KESKİNSOY, ilk ve Orta öğrenimini Trabzon'da tamamladı.


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden Haziran/l995 yılında mezun oldu.1996 yılında Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak mesleğe başladı. 2004 Kasım ayında Bursa Ertuğrulgazi Vergi Dairesi Başkanlığı görevine tedviren atandı.


02.08.2005 tarihi itibariyle Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı'na atandı. Başarılı çalışmalarda bulunan Keskinsoy, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı.


İngilizce bilen Necmi KESKİNSOY evli ve bir çocuk babasıdır.