14 Mayıs 2011 Cumartesi

‘KARADENİZ TİCARET ZİRVESİ’ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI



Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonunca (KASİF) Trabzon'da "Karadeniz Ticaret Zirvesi" düzenlenecek.



Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneğince (KASİF) Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında uygulanan "TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.


Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, KASİF olarak 26-29 Mayıs tarihinde Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenleyecekleri "Karadeniz Ticaret Zirvesi" ile TR-83 ve TR-90 Bölgelerindeki 10 ilde faaliyet gösteren KOBİ'leri bir araya getireceklerini belirtti.


Yapılacak etkinlikle firmalara stant açma ve ikili iş görüşmesi imkânı sağlayacaklarını ifade eden Külünkoğlu;


"Bu programla birlikte bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımız birbirlerini yakından tanıyarak yeni müşteriler kazanacaklar. Trabzon üzerinden Karadeniz havzasına, Rusya ve Kafkasya pazarına açılacak, Karadeniz Bölgesi'ndeki yeni yatırım alanları ve iş fırsatları keşfedecekler, komşu illerle ticaret hacimlerini arttıracaklar" dedi.


Her geçen gün üretimde maliyetlerin arttığı ve kar marjlarının düştüğü bir ekonomik yapı içerisine girildiğini dile getiren Külünkoğlu:


"Değişen şartlarda üretimimizi ve ticaretimizi daha fazla nasıl geliştirebileceğimizi araştırmalıyız. Bunun için öncelikli olarak çevremizdeki komşu illerle daha fazla ticaret yapmamız gerekiyor. Bunun için de birbirimizi tanımak ve karşılıklı 'kazan kazan' anlayışıyla hareket etmek zorundayız.


Komşu ülkelerle yapılan ticarette olduğu gibi biz de komşu illerimizle ticaret potansiyelini arttırmak zorundayız. Bu amaçla yapılan projeyle 26-29 Mayıs tarihinde Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde KOBİ'leri buluşturacağız.


Ticaret Zirvesi ile 150 KOBİ'nin stant kurarak firmasını tanıtması, 200 KOBİ'nin ikili iş görüşmesi yaparak ticari bağlantı sağlaması desteklenecek. Etkinliği ürün ve firma tanıma, stant ziyareti, bayilik, ortaklık ve iş görüşmesi yapmak üzere 10 bin KOBİ temsilcisinin ziyaret etmesini hedefliyoruz" dedi.


Külünkoğlu, yapacakları faaliyetin KOBİ'lerin istihdam olanakları artacağına ve bölgedeki kayıtlı kesimin güçlenip genişlemesi için fayda sağlanacağına inandığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder