14 Mayıs 2011 Cumartesi

BAKAN DEMİR'DEN BÜYÜK ÇIKIŞ: “MEMURLARIN ÖNÜNDEKİ SİYASET YASAĞI KALDIRILMALI”


Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir; ''Devlet memurlarının önündeki siyaset yasağının kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü, devlet memuru arkadaşlarımızın bilgi ve birikimlerinden yararlanamıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu gerçekleşir'' dedi.



Bakan Demir, Memur-Sen'in Samsun Büyükşehir Belediyesi Canik Kültür Merkezi'nde organize ettiği kahvaltıya katıldı.


Demir, burada yaptığı konuşmada, memur sendikacılığının özellikle son yıllarda çok büyük mesafe kat ettiğini söyledi. Bu sürece hükümetin katkı sağladığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:


''Özellikle Türkiye son 8,5 yılda bilgi teknolojilerini en üst düzeyde uyguluyor. Kamu alanında geçmişe dönük problemlerin bir bir çözüldüğünü görüyoruz. Hükümet politikalarının hizmete dönüştürülmesinde çok büyük mesafe kat edildi. Kamu hizmetlerinin vatandaşa yansımasında en etik olan şey, hizmeti en kısa sürede vatandaşa sunmaktır. Burada, Memur-Sen üyesi arkadaşlarımızın da katkısını görüyoruz'' dedi.


Memur sendikalarının hala kat etmesi gereken mesafeleri olduğunu dile getiren Bakan Demir, bunun için de ortak çalışmalara ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Memura siyaset yasağına da değinen Demir,


''Devlet memurlarının önündeki siyaset yasağının kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü devlet memuru arkadaşlarımızın bilgi ve birikimlerinden yararlanamıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu gerçekleşir'' diye konuştu.


Bakan Demir, kahvaltının ardından seçim çalışmalarını sürdürmek üzere Terme ilçesine hareket etti. AA

www.zaman.com.tr - 14.05.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder