8 Mayıs 2011 Pazar

'ANNELER GÜNÜ'NDE ANNELER UNUTULMADI !


Etkinlikte konuşan Ak Parti Trabzon milletvekili adayı Safiye Seymenoğlu:

"Bizler de birer anneyiz ve çocuklarımızı karşılıksız seviyoruz. Siyasetçiler olarak, özellikle çalışan anneler için çok önemli yasal çalışmalar yaptık” dedi.



Trabzon Belediyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünce 8 Mayıs "ANNELER GÜNÜ' nedeniyle Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.


Slayt gösterileri, skeçler, halkoyunları ve konserlerin yer aldığı etkinliğe Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanvekili Fahrettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener, anneliğin tarifinin çok zor olduğunu ifade ederek, "Anne; sabır, şefkat, hoşgörü ve sevgi demektir" diyerek, bu anlamlı günde önemli bir etkinlik düzenleyen Trabzon Belediyesi'ne teşekkür etti.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ise bütün canlıların birer annesinin olduğuna vurgu yaparak, "Annelik öylesine kutsal ve anlamlı bir duygudur ki, bunu anlatmak çok zor. Bize düşen görev annelerimizin kıymetini bilmektir" dedi.

AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymonğlu ise annelerin çok değerli varlıklar olduğuna dikkat çekerek;

"Çünkü annelerimiz bizleri karşılıksız sever. Bizler de birer anneyiz ve çocuklarımızı karşılıksız seviyoruz. Siyasetçiler olarak özellikle çalışan anneler için çok önemli yasal çalışmalar yaptık. Trabzon Belediyesi de kadınlar için çok önemli çalışmalara imza attı.

Trabzon'da kadın sığınma evi yapan ve kadınlara yönelik mikrokredi uygulamaları başlatan Trabzon Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada annelere bir gün vermenin doğru olmadığını ifade ederek,

"Bizler için çok değerli varlıklar olan annelerimize günleri, ayları ve yılları vermemiz gerekiyor. Hatta her gün annelerimizin ayaklarının altını ve ellerini öpmemiz gerekiyor. Çünkü annelerimiz çok fedakâr varlıklardır. Annelerimiz kurtuluş savaşında devleşmiş ve çok büyük fedakârlıklarda bulunmuşlardır. Öyle annelerim evlatları olarak onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Bakan Özak, ayrıca görevde bulundukları süre içerisinde kadınlara yönelik çok önemli yasal düzenlemeleri yaptıklarını sözlerine ekledi. Bakan Özak, konuşmasının ardından tüm annelerin anlamlı günlerini kutlayarak, Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener'e çiçek takdim etti.

Anneler Günü etkinliklerine katkı sağlayan okul müdürlerine plaket takdiminden sonra da devam eden etkinlikte öğrencilerin yaptığı gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Allah(C.C.)'ın ve onun Yüce Peygamberinin rızası üzere her türlü çileye, zahmete ve engellere rağmen biz evlatlarını çok büyük fedakarlıklarla yetiştiren ve ve yetiştirmeye hiç bıkmadan, usanmadan devam eden, her müşkilimizde başucumuzda olan cennet ehli, mümine, saliha analarımızın ellerinden hürmetle öper, Güzellik timsali anaların ANNELER GÜNÜ'nü tebrik ederiz.



Anaların haklarının değil bir günde ödemek, bütünüyle kıyamete dek uğraşsak ödeyemeyiz. Allah'ın rahmeti ve bereketi bütün anaların üzerine olsun.

HABER: Soner TUTKUN
FOTO  : Mehmet BİRİNCİ-07.05.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder