11 Mayıs 2011 Çarşamba

AKILLI SINIF AÇILDI


Trabzon Valiliği ortaklığında Anadolu Görme Engelliler Derneği’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Akıl Sınıf’ projesinin açılışı Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.



Eğitim ve Öğretim hayatına devam eden görme engelliler ve çalışma hayatına katılmak için sınava hazırlanan engellilerin faydalanması amacıyla hazırlanan Akıllı Sınıf Projesi’ni İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı destekliyor.


Akıllı Sınıf’ın açılış törenine Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve Anadolu Görme Engelliler Derneği yöneticileri katıldı.



Akıllı Sınıf’ın açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Halal;


“Projeyi hazırlayan Anadolu Görme Engeliler Derneği’ne görme engellilerimizin bilgiyi edinmelerini kolaylaştırmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu proje uzun yıllar görme engellilerimizin sınavlara hazırlanmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.


Bayan Kızılcık ise devlet olarak görme engellilerin eğitimlerini rahat bir şekilde alabilmeleri için ellerinden gelen desteği her zaman vereceklerini kaydetti.



Daha sonra Vali Yardımcısı Halal ve Bayan Kızılcık ve davetliler hazırlanan pastalı-meşrubatlı sohbete katıldı. Bayan Kızılcık yanına gelen otistik engelli bir çocukla bir süre candan sohbeti dikkat çekti. (VB-11.05.2011 Çarşamba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder