14 Mayıs 2011 Cumartesi

2. ÖZGÜRLÜK FİLOSU’NDAKİ YERİNİZİ ALIN!


Filistin topraklarında 60 yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan İsrail işgali insani felaket boyutlarında sürmektedir.



Yüzlerce kilometrelik “utanç duvarı” ile Batı Şeria topraklarındaki işgal ve izolasyon sürerken 1967’de işgal edilen Gazze’deki dram ise 2005’deki yerleşimcilerin boşaltılması akabinde boyut değiştirerek devam ettirilmektedir.

2007 yılından beri Gazze’de hava, kara ve denizden devam ettirilen hukuksuz ambargo ile İsrail bölgeyi top yekûn olarak yok etme siyaseti gütmekte, bombardımanlarla katliam üstüne katliam yapmaktadır.


Her türlü temel ihtiyaç maddesinden yoksun olan Gazzeliler için acil bir yardım koridoru oluşturmak ve hukuk dışı olarak devam ettirilen ablukayı kırmak için geçen sene Mayıs ayında yola çıkan 1. Özgürlük Filosu uluslararası sularda korsanca bir saldırıya uğramış, bu saldırı neticesinde 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilmiştir. Saldırı sonrası tüm dünyanın gündemine daha etkin bir biçimde gelen Filistin’deki insanlık dışı hadiseler İsrail’in daha güçlü bir şekilde sorgulanmasına zemin hazırlamış, en üst makamlardan İsrail gaddarlığı kınanmıştır. Sivil insanların iradeleriyle ortaya konan eylem baskı ve zulüm gören halklar için de ilham kaynağı olmuştur.



Şimdi 2. Özgürlük Filosu bu kez çok daha güçlü bir şekilde Gazze için yola çıkıyor. 22 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 2. Özgürlük Filosu 15 gemiden oluşacak ve 100’den fazla ülkeden her meslek grubundan 1500 aktivist hukuksuz ablukanın bir an evvel kaldırılması için filodaki yerini alacak. Yola çıkacak olan Filo'ya Türkiye'den yine Mavi Marmara gemisi katılacak.


2. Özgürlük Filosu’na katılım için ön kayıt başvuru formunu doldurmak yeterlidir. Başvuran kişiler arasından Mavi Marmara’ya binecek kişiler belirlenecektir.


Gazze için sürdürülen bu insani çabaya ayrıca ayni ve nakdi olarak destekleriniz beklenmektedir.


Ön başvuru formunu doldurmak için


BKNZ: www.ihh.org.tr/filo-katilim-formu/tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder