16 Mart 2011 Çarşamba

MİNİKLER, ‘SAĞLIKLI ZİHİNLER, SAĞLIKLI BEDENLER’ PROJESİNİ UYGULUYOR


Trabzon Merkez ‘Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu Anasınıfı’, “Hayat Boyu Öğrenme” programı kapsamında Malta Marsascala St. Thomas More Collage ile ortaklaşa “Sağlıklı zihinler, Sağlıklı bedenler” (Healthy Minds, Healthy Bodies) projesini yürütüyor.



Çocuklara sağlıklı olma ve sağlıklı yaşama alışkanlıklarını kazandırmayı hedefleyen proje kapsamında okul içinde birçok farklı etkinlik yapıldı. Projeye öğretmenleri, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha sağlıklı beslenebilmesi ve geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için öncelikli olarak çocuklara doğru beslenmenin öğretilmesi ve onlara örnek olunması gerektiğini ifade ettiler.




Öğrencilere temiz koşullarda hazırlanmış sağlıklı besinleri sevdirmek ve çocukları fast food tarzı yiyeceklerin zararları hakkında bilinçlendirmek amacıyla “Sağlıklı zihinler, Sağlıklı bedenler” projesi bünyesinde hazırlanan “Kendi Sandviçini Kendin Yap” etkinliğinde; mutfak önlüklerini giyen minikler, hijyen kurallarını uyguladı ve kendi elleriyle hazırladıkları sandviçlerini iştahla yediler. Daha sonra etkinlik sırasında çekilen fotoğraflarla hazırlanan afişleri okulun tüm bölümlerine asan minikler, okuldaki ağabeylerini ve ablalarını sağlıklı beslenmeye davet ettiler.



Proje kapsamında farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini dile getiren proje öğretmenleri bir sonraki tasarının “Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu Anasınıfı Sebze Bahçesi” olacağını ve öğrencilerin bu bahçede kendi sebzelerini yetiştirecekleri söylediler.



Çocukluk dönemindeki beslenme alışkanlıklarının ileriki yaşamdaki beslenme alışkanlıklarına çatı oluşturduğunu kaydeden proje öğretmenleri;


“Çocuklarımızı, yemek yemenin sadece büyüme-gelişme ve yaşamayı sağlayan hayatsal bir ihtiyaç olduğu konusunda eğitmeli ve ileride sağlıklı bireyler olmaları yolunda ilk adımları atmalarına yardımcı olmalıyız” dediler. (VB – 16.03.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder