16 Mart 2011 Çarşamba

“KADINLAR TOPLUMUN TEMELİDİR”


Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 30 ili kapsayacak Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Yerel Destek Merkezi’nin Trabzon’da kurulan ofisinin açılışı yapıldı.



Dokuz ile hizmet verecek Trabzon’daki ofisin açılışına Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Lisa Date, Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediyesi Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kadın sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Kadınların siyaset ve bürokraside istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Vali Vekili Aziz Mercan;


“Kadınlarımızın şiddet ve kötü muameleye kaldığını maalesef gazetelerden okuyoruz. Aslında baktığımızda kadınlarımız toplumun temelidir. Trabzonlu kadınlarımız sivil tolum örgütleri açısından son derece donanımlı ve deneyimlidir. Onun için burada bulunan kadınların önümüzdeki süreçte Trabzon’da adından söz ettirecek projelere imza atacağına inanıyorum” dedi.


Trabzon erkeğinin de tuttuğunu koparan bir yapısı olduğunu dile getiren Vali Vekili Aziz Mercan;


“Tabii ki bunu derken her erkeğin bir kadının ürünü olduğunu da unutmamak gerekir. Siyasetin yapısına baktığımızda kadınlarımızın hak ettiği yerde olmadığını çok kolaylıkla söyleyebiliriz. Gerek siyasette gerekse bürokrasilerde kadınların katılım oranlarını arttırmalıyız. Bu tür yapılanmalar kadınlarımızın statüsünü yükseltecektir. Demokraside zaten böyle bir rejimdir. Valilik olarak bu tür projelere her zaman sonuna kadar destek olacağız” şeklinde konuştu.


Trabzon Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı ise, Trabzon Belediyesi olarak kadın örgütlerinin desteklenmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.


Doğu Karadeniz ile birlikte 30 ili kapsayan bir proje yürüttüklerini belirten GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek de;


"Bölgemiz dışında Trabzon ve Van’da da ofisleri kuruyoruz. Bu projenin başarılı olmasını diliyorum. Trabzon Valisi Sayın Dr. Recep Kızılcık, Batman’da bize çok destek oldu. Burada da desteklerinin devam edeceğini düşünüyorum" dedi.


Konuşmaların ardından katılımcılar ofisin kurdelesini keserek, açılışını yaptılar. (VB – 15.03.2011 Salı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder