3 Eylül 2010 Cuma

EYÜP HACISALİHOĞLU DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğünde çalışan Çağlar HACISALİHOĞLU’nun ve Turizmci Gökhan HACISAHOĞLU’nun babası Eyüp HACISALİHOĞLU(71) Bugün Hakk’a Uğurlandı.

Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğünde çalışan Çağlar HACISALİHOĞLU’nun ve Antalya’da Turizm İşletmecisi Gökhan HACISAHOĞLU’nun babası, İbrahim Ethem oğlu Eyüp HACISALİHOĞLU(71)’nun cenazesi bugün (03.09.2010 Cuma Günü) Akçaabat Söğütlü Beldesindeki Ulu Cami’de Cuma Namazının edasının akabinde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.

Cenaze namazını Söğütlü Ulu Camii’nin imam Hatibi kıldırdı. Cenaze duası Dörtyol belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ tarafından yapıldı.

Cenazeye TTSO Başkanı Suat HACISALİHOĞLU, KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman PEHLİVAN, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım ATMACA, Trabzon Şoförler Cemiyeti eski Başkanı Engin HACISALİHOĞLU, Araştırmacı Yazar Mustafa YAZICI, Şalpazarı eski İlçe Tarım Müdürü Vet. Hekim Selim TERZİ, CHP eski İl Başkanı Cafer HAZAROĞLU, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Muharrem ŞAHİN, MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı eski Yönetim Kurulu üyesi Ali MOLLAOSMANOĞLU, Emekli Eğitimci Hüseyin DEĞİRMENCİ, Emekli Eğitimci ve Akçaabat Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Osman KURUÇELİK, Eski İzmir Cezaevi Müdürü Soner KÖSTERELİ, TRT’den Mühendis Hayri AYDIN, çok sayıda bürokrat, belediye başkanı, siyaset adamı ve halktan çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhum Eyüp HACISALİHOĞLU, daha önce gırtlak kanseri teşhisi ile ameliyat olmuş, ilaç tedavisi sürerken mide ülserinden de tedavi görürken dün öğleden sonra evinde rahatsızlanarak, vefat etmiştir.

Merhum Eyüp HACISALİHOĞLU, Trabzon Karayolları 10. Bölge müdürlüğünden şoför olarak çalıştıktan sonra emekli olmuştu. HACISALİHOĞLU, 2’si erkek ve biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıydı.

Merhum Eyüp HACISALİHOĞLU’na Allah’tan Rahmet, Hacısalihoğlu Ailesine, Eş, Dost, Akraba ve Sevenlerine Sabr-ı Cemil Niyaz Ederiz.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU
FOTOĞRAFLAR:
Mehmet BİRİNCİ

CENAZEDEN BAZI FOTOĞRAFLAR:







































Vali ve Eşi Bu Kez Erikli Yaylası’ndaydı

Vali Recep Kızılcık ve Eşi Sema Kızılcık, Bu Kez Akçaabat Akpınar Sırt Mezrasında ve Dörtyol Beldesine Bağlı Erikli Yaylasında Belde Halkıyla İç İçe Olmanın Mutluluğunu Yaşadılar.

Vali Kızılcık’ı beldeye gidişinde Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Akpınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Değermenci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve Vatandaşlar karşıladı.

İftar öncesi Dörtyol Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Kızılcık, Başkan Cevat Birinci’den belde hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Kızılcık ve beraberindekiler, vatandaşlarla iftar için Akpınar Beldesi’ne bağlı Sırt Mezrası’na ne geçti.
Lüks salonlardaki iftarlar yerine Ramazan ayında iftarını vatandaşlarla birlikte yapmaya çalışan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu kez de orucunu Akçaabat’ın Akpınar Beldesi Sırt Mezrası’nda vatandaşlarla birlikte açtı.

Bayan Kızılcık ise halka daha yakın olmayı tercih ederek, yaylada bir eve konuk oldu. İftarını ev halkı ile birlikte yapması belde halkı tarafından takdirle karşılandı.

Halk ile iç içe vatandaşlarla birlikte iftarını yapıp orucunu açan Vali Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, son yıllarda bölgemizde artan yayla turizminin daha da gelişmesi için köy ve yayla yollarının çok daha elverişli duruma getirilmesi ve tamamının asfaltlanması için çalıştıklarını söyledi.

Vali Kızılcık, küresel ısınmayla beraber doğa, yayla, tarih, kültür ve kongre turizmine olan talebin arttığına işaret ederek, bu anlamda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ülkenin en avantajlı konumuna sahip bir bölge olduğunu belirtti.
Hazırlanan Turizm Master Planı’nın bölgenin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağına işaret eden Vali Kızılcık;

“Çok güzel bir bölgede yaşıyoruz. Yazın bu sıcağında sizler gibi turistlerinde buralardan istifade etmesi ve bunun sonucunda daha fazla gelir sağlamak için önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Vali Kızılcık, yaylaların standardı yüksek yollarla birbirine bağlanması ve kolay ulaşımın sağlanması amacıyla çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Vali Kızılcık ile birlikte Sırt Mezrasına giden ve yaylada bir eve konuk olan ve iftarını ev halkı ile birlikte yapan Bayan Kızılcık ise;

“Ramazan ayı boyunca iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdiysek ne mutlu bize” diye konuştu.
Bayan Kızılcık’ın evlerine misafir olduğu aile bireyleri ise, evlerine misafir olup, kendilerine devletin sıcaklığını hissettirdiği için Bayan Kızılcık’a teşekkür ettiler.

Sırt Mezrası’ndaki iftarın ardından Dörtyol Beldesine bağlı Erikli(Taşlıoba-Bala) Yaylası’na da çıkan Vali Kızılcık’ı vatandaşlar büyük bir coşkuyla karşıladı.

Yayladaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık;

“Devlet olarak, hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayız. İnanın bu akşam Trabzon Merkez’de birçok yerde iftar daveti var. Ama ben sizlerle bu dağlardaki, kırsaldaki vatandaşlarımızla birlikte olmayı tercih ediyorum. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Her zaman sizlerin yanında olduğumuzu asla unutmayın” dedi.

Yayladaki çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Vali Kızılcık; sıcak diyalogların oluştuğu, idarecisiyle halkın bütünleştiği yayladaki o nezih ortamdan vatandaşlarla vedalaşarak, yayladan ayrıldı. (V.B.)

2 Eylül 2010 Perşembe

Sebatspor’da Yönetim Revizyonu


Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Akçaabat Sebatspor'un yönetim kurulunda görev değişikliği yapıldı.


Çıkan anlaşmazlık nedeniyle Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Zeki Öztürk’ün istifası söylentisi büyük şok yaşattı. Bu nedenle başkana daha rahat çalışma ortamı sağlamak için Akçaabat Sebatspor Yönetim Kurulunda görevler yeniden belirlendi.


Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kulüp basın sözcüsü Hayati Yavuz;


“Başkan Zeki Öztürk'e daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla yönetim kurulunda bazı görevlerde değişiklik yapıldı” dedi.


Başkan Öztürk'ün de yeniden bir görev dağılımı yaptığını anlatan Yavuz;


''Asbaşkan Adnan Topsakal'ın yerine Mehmet Burgucu ve mali sayman İsmet Mısır'ın yerine ise Turgut Aydemir görevlendirildi''
dedi.


Yavuz, Akçaabat Sebatspor yönetimi olarak görevlerine devam ettiklerini ve kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Gürcü kadın Müslüman oldu

Rize’nin Fındıklı ilçesinde tanıştığı Türk ile evlenen Gürcistanlı uyruklu kadın İslamiyet’i seçti.
Tatil için Türkiye’ye gelen ve Fındıklı'da tanıştığı Yılmaz Akkaya (60) ile evlenen Gürcistan uyruklu Akobia Ekaterine (36), Müslüman olmaya karar verdi.

Fındıklı Müftülüğüne başvurarak, Müslümanlığa geçiş işlemlerini sonlandıran Ekaterine, adını ''Leyla'' olarak değiştirdi.

Müftülükte eşi ve müftü Osman Zeki Yağcı'nın katılımı ile düzenlenen törenle Müslümanlığa geçen Leyla Akkaya, Müslüman olduğu için çok sevinçli olduğunu belirterek;

''Duygu doluyum. Bir hafta önce rüyamda bana beyaz bir sayfa verildiğini, bundan sonra benim için yeni bir dönem başladığı söylenmişti. Şimdi bu gerçek oldu'' dedi.

İhtida belgesini Leyla Akkaya'ya veren Müftü Yağcı ise Leyla Akkaya için beyaz sayfanın ve mutlu bir geleceğin başladığını söyledi.

Günümüzde ruhen bunalan ve ızdırap çeken insanlığın tek sığınma noktasının İslamiyet olduğunu kaydeden Müftü Osman Zeki Yağcı;

''Keşke biz İslam'ın güzelliklerini daha iyi ve daha net anlatabilseydik.

İnanıyorum ki birçok muzdarip insanın kurtuluşuna vesile olabilirdik.

Hurafelerden arındırılmış olan Müslümanlığın, yetkili kimselerin gayreti ile dünyanın her tarafına izah edilmesi önem taşımaktadır.

Müftülüğümüze gelerek, kendi isteği ile Müslümanlığı seçen Leyla hanıma mutluluklar diliyorum'' dedi.

Törenin ardından Gürcü Bayan Akkaya'ya, Müftü Yağcı tarafından Kur'an-ı Kerim Meali ile dini kitaplar hediye edildi.


(Haber61- 02 Eylül 2010)

Bayan Kızılcık İftar için Yavuz Köyündeydi

Yeni kurulan “Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği” Başkanı Sema Kızılcık ve Dernek üyeleri Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yavuz Köyü’nde halkın verdiği iftara katıldı.
Trabzon’da sosyal dayanışma konusunda önemli faaliyetler gerçekleştiren ve Ramazan ayı boyunca da iftarını vatandaşlarla birlikte yapan Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Başkanı ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık; iftar için bu kez 5 ay önce yangın felaketiyle sarsılan Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yavuz Köyü’ne misafir oldu.

Beraberinde Vali Yardımcısı Cezmi Batuk’un eşi Arzu Batuk, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir’in eşi Dilek Demir, Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği üyeleri Esma Ala Türkmen ve Tuğba Yaylalı ile Yavuzköy’e giden Bayan Kızılcık’ı Muhtar Osman Kocaman ve vatandaşlar karşıladı.

Bayan Kızılçık 5 ay önce Yavuzköy’de meydana gelen yangın sonrasında da Yavuz Köyüne ziyarette bulunmuş, yangından zarar gören vatandaşları yalnız bırakmayarak, sorunlarının çözümüne katkı sağlamıştı.

Bayan Kızılcık, bu Ramazan ayında da iftarını Yavuzköy’de yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bayan Kızılcık,

“Yaklaşık 5 ay önce köyümüzde meydana gelen yangında hepimiz çok üzülmüştük. O zaman da köyümüzü ziyaret ederek, vatandaşlarımızı yalnız bırakmamıştık.

Kısa sürede yaptığımız çalışmalarla dayanışma duygusu yüksek olan Trabzon’da, yangında zarar gören vatandaşların eksiklerini de devlet - vatandaş işbirliğiyle gidermiştik.

Şimdi de iftarda vatandaşlarımızla birlikte burada olmaktan dolayı son derece mutluyum”
dedi.

Bayan Kızılcık’ın evlerine konuk olduğu aile ise, hem yangın sonrası köylerine gelip sıkıntılarına ortak olduğu için hem de iftarda kendilerine konuk olup devletin sıcaklığını kendilerine hissettirdiği için Bayan Kızılcık’a teşekkür ettiler.
Bayan Kızılcık, köyden ayrılırken çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. (V.B.)

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU