24 Temmuz 2010 Cumartesi

SANAYİ ve TİCARET BAKANI ERGÜN, TRABZON’A GELİYOR



Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, incelemelerde bulunmak üzere bugün hava yolu ile Trabzon’a geliyor.





Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, bugün (24.07.2010 Cumartesi günü) incelemelerde bulunmak üzere hava yolu ile Trabzon’a gelecek.

Bakan ERGÜN, önce Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret edecek, ardından da Dt. Adnan GÜNNAR Başkanlığındaki AK Parti İl Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirecek.

Öğleden sonra TTSO’da Sanayici, İşadamları ve Esnaf Odaları ile bir toplantı yapacak olan bakan ERGÜN, akşama doğru Uzungöl’e geçecek.

25 Temmuz Pazar günü öğle üzeri ‘Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra Düzköy İlçesi Haçka Yaylasında Trabzon ve Düzköy Belediyelerince gerçekleştirilecek olan ‘14.Geleneksel Haçkalı Hoca Baba’yı Anma Törenlerine katılacak ve akşam üzeride Ankara’ya dönecektir.

Bakan ERGÜN’ün ziyaretlerinin Güzel Trabzon’umuza hayırlı olmasını diliyoruz.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

23 Temmuz 2010 Cuma

Gazeteci Yazar Fandaklı’nın Babası Vefat Etti

Karadeniz Yazarlar Birliği(KYB) Başkanı ve Milliyet Gazetesi Trabzon Bölge Yazı İşleri Sorumlusu Gazeteci İsmail FANDAKLI’nın babası Ali Kemal FANDAKLI(88) Vefat etti.

Gazeteci Yazar İsmail FANDAKLI, FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Karadeniz Yazarlar Birliği(KYB) Başkanı ve Milliyet Gazetesi Trabzon Bölgesi yazı İşleri Sorumlusu Gazeteci İsmail FANDAKLI’nın babası Ali Kemal FANDAKLI, bu sabah Trabzon Esentepe Mahallesindeki(Arafilboyu) evinde Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Merhum Ali Kemal FANDAKLI, bugün(23 Temmuz 2010 Cuma Günü) ikindi namazını müteakip Trabzon-Merkez Bulak(Zefanoz) Köyü Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verilecektir.

Edinilen bilgiye göre, merhum Ali Kemal FANDAKLI, uzun yıllar Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Ambar memuru olarak çalışmış ve bu hastaneden emekli olmuştur.

Merhum FANDAKLI, yaşlı olmasına dinç idi. Hanımının rahatsızlığına üzülürken 4 gün önce aniden rahatsızlanmış, evinde tedavisi sürerken bu sabaha karşı yaşamını yitirmiştir.

Hakk’ın rahmetine kavuşan Gazeteci-Yazar dostumuz İsmail FANDAKLI’nın babası Mustafa FANDAKLI’ya Allah’tan rahmet, geride kalan FANDAKLI ailesine, eş, dost akraba ve sevenlerine sabırlar dileriz.


HABER ve FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

6. ULUSLARARASI MAÇKA-SÜMELA KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ 24 TEMMUZ’DA

Trabzon İli, Maçka İlçesinde geleneksel olarak düzenlenmeye başlanan “Uluslararası Maçka-Sümela Kültür ve sanat Festivali”nin bu yıl 6.sı 24-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Maçka’da yapılacaktır.

Kutlamaya bu yıl, Halk Dansları Gurubu, Karadeniz Uşakları Kolbastı Gösteri Topluluğu ile birlikte Sanat Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen, İmza Günü ve Söyleşiyle ve aykırılıklarıyla Türkiye’nin en tanınmış Yazarı olan Nihat Genç, Yaşam Kadın Merkezi Derneği adına Cavidan Yılmaz, Yazar Duygu Karahasanoğlu ve Yazar Fatma Karahasanoğlu, Sanatçı Kutsi, Sanatçı Taner Eyüboğlu, Yazar Sunay Akın ve Sunucu Zahide Yetiş katılacaktır.

Festivalle ilgili bir davetiye bastıran Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç,

“VI. Uluslar arası Maçka-Sümela Kültür ve Sanat Festivalini onurlandırmanızı dileriz” diyerek, herkesi festivale katılmaya davet ettiler.


KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ KUTLAMA PROGRAMI

1.Gün

Saat 11:00 Festival Açılış Töreni

Saat 11:30 Festival Korteji Geçişi

Saat 12:30 Protokol Konuşmaları -Halk Dansları Gösterileri

Saat 15:30 Karadeniz Uşakları Kolbastı Gösterisi

Saat 16:30 NİHAT GENÇ İLE İMZA GÜNÜ VE SÖYLEŞİ

Saat 18:00 Karadeniz’de Kadın Konulu Panel

Saat 18:30 Duygu ve Fatma KARAHASANOĞLU Söyleşi

Saat 20:00 FELUKA KONSER

Saat 21:30 LEMAN SAM KONSER

2. Gün

Saat 13:00 Halk Dansları Toplulukları Gösterisi

16:00 SUNAY AKIN SÖYLEŞİ

Saat 20:00 TANER EYÜPOĞLU KONSER

Saat 21:30 KUTSİ KONSER

FESTİVAL HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN:

Site: www.macka. bel.tr

e-mail: info@macka.bel.tr

Tel: (0462) 512 1006

Faks: (04629 512 2056


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU
FOTO(Arşiv) : Mehmet BİRİNCİ

Ayasofya Camii için belgeleriyle suç duyurusu

Trabzon’un Fatih Mahallesinde bulunan Ayasofya Müzesinin cami olduğunu ve tüm yetkililerin evrakları sümen altı ettiğini iddia eden Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber önemli açıklamalar yaptı.

Trabzon’un Fatih Mahallesinde bulunan Ayasofya Müzesinin cami olduğunu ve tüm yetkililerin evrakları sümen altı ettiğini iddia eden Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber önemli açıklamalar yaptı.

Hasan Kamber şöyle dedi:

“Fatih(Ayasofya) Mahallesinde bulunan Mülkiyeti Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı’na ait olup Vakıf Mazbut-Hayrat Taşınmaz Mallar Kütüğünün 1. cilt, 1 sahife ve 5. Sıra no.sunda kayıtlı bulunan tapuda “Kargır Cami” olarak kayıtlı, 24 ada,16 parsel sayılı Ayasofya camii; 1238–1263 yılları arasında Haçlıların İstanbul’daki katliamından kaçarak, Gürcistan Kraliçesi Tamara’nın ve bölgedeki Türkî halkların desteği ile Trabzon Kommenos Devletini kuran 1. Akeksios’un yeğeni Trabzon Kralı 1. Manuel Kommenos tarafından kilise olarak yaptırıldı.

Osmanlı Türk İmparatoru Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 1461 yılında fethedilen Trabzon`da bazı eserler gibi bu kilise de camiye çevrildi. Osmanlılar tarafından Kafkas göçmenleri için bir müddet geçici iskân merkezi ve muhacirler için tedavi merkezi olarak kullanılan Ayasofya Camii, Rus işgalinde atlar için hara ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından 1. dünya savaşında depo ve cami olarak kullanıldı.


Askeriyenin muvafakati ile boşaltılan Ayasofya Camii’nde 1953 yılında yapılan restorasyonla tekrar asli unsur olan cami haline getirilerek, ibadete açıldı.

1962 yılında Kültür Bakanlığı( o tarihlerde Milli Eğitim bakanlığı) Müzeler ve Eski Eserler Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir izin ve Bakanlar Kurulu Kararı almaksızın Ayasofya Camii ve alanı gelir elde etmek amacıyla turistlere para karşılığında ziyaret ettirilmeye başlandı.

Akabinde Kültür Bakanlığı(O tarihlerde Milli Eğitim Bakanlığı) burayı 25 yıllığına kullanmak istedi. Fakat bu talep Vakıflar İdare Meclisi’nin 11.03.1966 gün ve 14/59 sayılı kararı ile ret edildi.


Evet, Ayasofya bir mabettir. 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanunun 1’nci Maddesinin 2’nci fıkrasında “Mabetler kiraya verilemez ve ibadethane haricinde hiçbir iş için kullanılamaz” diyor.

Yürürlükte olan kanunların ışığında Ayasofya Cami, tapu kayıtlarında ve Vakfiyesinde “Cami” olarak kayıtlı iken, burayı halen Kültür ve Turizm Bakanlığına müze olarak kullandıran ve kullanımı sürdüren Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt hakkında suç duyurusunda bulundum.
Her nedense Ayasofya adlarıyla cami olarak kullanılan mabetler hep gayri kanuni olarak işgal altındadır. Müslümanların bu mekânlardaki ibadetleri, devletin imkânlarını kullanan bazı yetkili kişilerin tasallutuyla engellenmiştir. Trabzon Ayasofya, derhal ibadete açılmadır. 15 Ağustosta Sümela’yı ibadete açanlar Ayasofya Camii’ni görmezden gelemezler” d
edi.

Hasan Kamber, hazırladığı dilekçeyi Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti. (Y. Kaynak: www.takagazete.com-Tarih: 21.07.2010)

22 Temmuz 2010 Perşembe

Maçka-Sındıran-Üçgedik Grup Yolu, KAYABAŞI’na Bağlanacak

Vali Kızılcık, 6 Km.si asfalt ve 6 Km.si de stabilize olan toplam 12 Km.lik Maçka-Sındıran-Üçgedik Grup yolunun Kayabaşı Yaylası’na bağlanmasının önümüzdeki süreçte gündeme alınacağını söyledi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 12 Km. olan Maçka-Sındıran-Üçgedik Grup Yolu’nda yapılan genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Beraberinde Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan ve Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul ile birlikte yol çalışmalarını inceleyen Vali Kızılcık, son yıllarda bölgemizde artan yayla turizminin daha da gelişmesi için köy ve yayla yollarının çok daha elverişli duruma getirilmesi ve tamamının asfaltlanması için çalıştıklarını söyledi.

Sadece yolun yapılmasıyla işlerin bitmediğini de hatırlatan Vali Kızılcık, yapılan yolları, bir sonraki sezona taşıyabilmek için yol bakımlarının iyi yapılması gerektiğini ve bu yönde belediyelere ve İl Özel İdarelere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Daha sonra Sındıran Köyü’nü ziyaret eden Vali Kızılcık’ı Köy Muhtarı İsmail Alevoğlu ve köy halkı karşıladı. Köy Kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, vatandaşların bazı yollarda var olan sorunların giderilmesi ve yolun Kayabaşı Yaylası’na bağlanması isteği üzerine, devletin her vatandaşına en iyi hizmeti eşit bir şekilde götürmek için çalıştığını belirterek, sorunların en kısa sürede giderileceğini ve yolun Kayabaşı Yaylası’na bağlanması konusunun ise önümüzdeki süreçte gündeme alınacağını söyledi. (V.Basın)


Denize Girilecek Yerler Belirlendi

12 Temmuz 2010 tarihinde Yüzme suyu numune alım noktalarından, İl Sağlık Müdürlüğünce alınan deniz suyu örneklerinin İl Halk Sağlığı Laboratuarında yaptırılan bakteriyolojik analizleri sonucu 22 nokta denize girilebilir nitelikte…


Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları kapsamında 08 Aralık 1975 tarihli 76/160/EEC sayılı Yüzme Su Kalitesine Dair Konsey Direktifi doğrultusunda Yüzme Su Kalitesi Yönetmeliği 09.01.2006 tarih ve 26048 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Adı geçen yönetmelik doğrultusunda, 2010 yılı için ilimizde 22 yüzme suyu numune alım noktası belirlenmiştir.

Bu doğrultuda belirlenen yüzme suyu numune alım noktalarından, İl Sağlık Müdürlüğü elemanlarınca 12 Temmuz 2010 tarihinde alınan deniz suyu örneklerinin İl Halk Sağlığı Laboratuarında yaptırılan bakteriyolojik analizleri sonucu 22 noktanın denize girilebilir olduğu tespit edilmiştir.

Buna göre vatandaşların denize girebileceği yerler;

MERKEZ : Yalıncak Aile Plajı, Akyazı Sahili T2

AKÇAABAT : Akçakale Plajı, Söğütlü Plajı, Darıca Plajı, Mersin Plajı, Öz Mersin Plajı, Salacık Plajı.

ARAKLI : Akasya Mevkii, Kalecik Mevkii.

ÇARŞIBAŞI : Belediye Plajı, Kerem Plajı, Kaleköyü Plajı.

BEŞİKDÜZÜ : Belediye Plajı, Liman Mevkii.

SÜRMENE : Çamburnu Mesire Yeri, Vaha Halk Plajı.

YOMRA : Kaşüstü Plajı.

OF : Kavakcami Doğusu, Kıyıcık Sahil Devlet Hastanesi Önü, Soğukpınar Mahallesi Barınak Üstü.

VAKFIKEBİR : Belediye Plajı.

(V.Basın)

Fındık Toplama Tarihleri Belirlendi

Komisyonun yaptığı belirlemelere göre sahil kesimlerinde 1 Ağustos’ta, Orta kesimlerde 7 Ağustos’ta ve Yüksek Kesimlerde ise 14 Ağustos’ta fındık tonlanmaya başlanacak.


Bölgemizde ve Trabzon İlimizde fındık hasat mevsimi yaklaştığından fındık üreticilerinin dikkatlerini çekmek amacıyla Trabzon Valiliğinden aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Buna göre:

“13/10/2005 Tarih ve 25965 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2005/9454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Rejim Kararının 4. maddesinin 1. Fıkrasına istinaden Müsteşarlık Makamının 17/05/2005 tarihli ve 19496 sayılı Olur’ları gereğince, fındık tarımının yapıldığı Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü görev alanındaki, Trabzon ilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü başkanlığında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl Müdürlüğü, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Trabzon Ticaret Borsası Başkanlığı, Trabzon Ziraat Odası Başkanlığı ve Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Trabzon Grup Başkanlığı temsilcilerinden oluşan komisyonun 21/07/2010 Çarşamba Günü Saat 13.30 da yapmış olduğu toplantı sonucunda Trabzon ilinin sahil, orta ve yüksek kesimleri için Fındık Toplama ve İhraç tarihlerini belirledi.

Tespit edilen bu tarihler genel mahiyette olduğundan, o kesim içinde ürünün tespit edilen tarihten daha önce olgunlaştığını iddia ederek müracaat edenlerin bulunması durumunda, bunların müracaatı üzerine ayrıca inceleme yapılarak komisyonumuzca gerekli kararlar verilecektir.” Denilmektedir.


Trabzon İli İçin 2010 Yılı Fındık Mahsulü Toplama ve İhraç Tarihleri

Kesimler:
Toplanma Tarihleri: İhraç Tarihleri:

Sahil kesimi (0-250 m. Arası) 01/08/2010 04/08/2010

Orta kesim (250-500 m. Arası) 07/08/2010 10/08/2010

Yüksek kesim (500 m. ‘den Yukarı) 14/08/2010 17/08/2010



(V.Basın)

Büyükelçi Orav, Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

4 bin yıllık tarihi geçmişi ile turizm, kültür ve ticaret merkezi olan Trabzon’un Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Kızılcık;
“Sizleri bölgesel önemi çok büyük olan merkez konumunda ki Trabzon’umuzda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ümit ediyoruz ki burada kaldığınız zaman süresince hoşça vakit geçirirsiniz” dedi.
Vali Kızılcık, ziyaretin iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Büyükelçinin Sözlerini Vali Kızılcık Tercüme Etti

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav’ın İngilizce yaptığı konuşmayı ziyareti takip eden basın mensupları için Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Türkçeye çevirdi. İngilizceyi en iyi konuşan vali olarak bilinen Vali Kızılcık, bu hünerini Büyükelçi Orav’ın konuşmasına yaptığı çeviri ile gösterdi.
Estonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu dile getiren Büyükelçi Orav ise,

“Daha önce Avrupa Birliği büyükelçileri ile beraber ilk defa Trabzon’a gelmiştim. Tabi buraya herkes gelmek istiyor, çünkü Trabzon gerçekten çok güzel bir şehir. Bende eşim ve çocuklarımla beraber bir kere daha Trabzon’a geldim. Ümit ediyorum ki Estonya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkiler ileride de daha kuvvetlenmiş olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Orav’a plaket verirken Büyükelçi Orav’da Vali Kızılcık’a ülkesini tanıtan bir albüm hediye etti. (V.Basın)

FİKSTÜR BELLİ OLDU

Süper Lig'de; Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Derbi Maçlarını hangi haftalarda oynayacakları belli oldu.

TS’NİN DERBİ HAFTALARI

2.hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe
5.hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş
7.hafta: Trabzonspor-Beşiktaş
9.hafta: Fenerbahçe-Galatasaray
11.hafta: Trabzonspor-Galatasaray
14.hafta: Galatasaray-Beşiktaş

SÜPER LİG, 15 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Ligin ilk yarısında 3 takım arasındaki 3 maç, 5, 9 ve 14. haftalarda oynanacak.
2010-2011 sezon planlamasına göre, Süper Lig'de yeni sezon 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak.

Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla bitecek.
İkinci devresi 23 Ocak 2011'de başlayacak olan Süper Lig'de 2010-2011 sezonu, 22 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

1. HAFTA
Fenerbahçe-Antalya
Karabük-Manisaspor
İstanbul BŞB-Kayserispor
Ankaragücü-Trabzonspor
Bucaspor-Beşiktaş
Gaziantepspor-Kasımpaşa
Eskişehirspor-Gençlerbirliği
Bursaspor-Konyaspor
Sivasspor-G.Saray

2. HAFTA
Manisaspor-Ankaragücü
Konyaspor-Eskişehirspor
Gençlerbirliği-Gaziantepspor
Kasımpaşa-Bucaspor
Kayserispor-Karabükspor
Trabzonspor-Fenerbahçe
Antalyaspor-Sivasspor
Beşiktaş-İBB
Galatasaray-Bursaspor

3. HAFTA
Sivasspor-Bursaspor
Ankaragücü-Kayserispor
Bucaspor-G.Birliği
Fenerbahçe-Manisaspor
Karabükspor-Beşiktaş
İBB-Kasımpaşa
Eskişehirspor-Galatasaray
Antalyaspor-Trabzonspor
Gaziantepspor-Konyaspor

4. HAFTA
Kasımpaşa-Karabük
Kayserispor-Fenerbahçe
Bursaspor-Eskişehirspor
Gençlerbirliği-İBB
Beşiktaş-Ankaragücü
Manisaspor-Antalyaspor
Trabzonspor-Sivasspor
Konyaspor-Bucaspor
Galatasaray-Gaziantepspor

5. HAFTA
Fenerbahçe-Beşiktaş
Trabzonspor-Manisaspor
Antalyaspor-Kayserispor
Sivasspor-Eskişehirspor
Ankaragücü-Kasımpaşa
Karabükspor-Gençlerbirliği
İBB-Konyaspor
Bucaspor-Galatasaray
Gaziantepspor-Bursaspor

6. HAFTA
Kayserispor-Trabzonspor
Manisaspor-Sivasspor
Galatasaray-İBB
Gençlerbirliği-Ankaragücü
Kasımpaşa-Fenerbahçe
Beşiktaş-Antalyaspor
Eskişehirspor-Gaziantepspor
Bursaspor-Bucaspor
Konyaspor-Karabükspor

7. HAFTA
Fenerbahçe-Gençlerbirliği
İBB-Bursaspor
Manisaspor-Kayserispor
Ankaragücü-Konyaspor
Karabükspor-Galatasaray
Bucaspor-Eskişehirspor
Trabzonspor-Beşiktaş
Antalyaspor-Kasımpaşa
Sivasspor-Gaziantepspor

8. HAFTA
Galatasaray-Ankaragücü
Kasımpaşa-Trabzonspor
Bursaspor-Karabükspor
Gençlerbirliği-Antalyaspor
Beşiktaş-Manisaspor
Kayserispor-Sivasspor
Gaziantepspor-Bucaspor
Eskişehir-İBB
Konyaspor-Fenerbahçe

9. HAFTA
Karabükspor-Eskişehirspor
Kayserispor-Beşiktaş
Antalyaspor-Konyaspor
Fenerbahçe-Galatasaray
Ankaragücü-Bursaspor
İBB-Gaziantepspor
Manisaspor-Kasımpaşa
Trabzonspor-Gençlerbirliği
Sivasspor-Bucaspor

10. HAFTA
Eskişehirspor-Ankaragücü
Konyaspor-Trabzonspor
Galatasaray-Antalyaspor
Gençlerbirliği-Manisaspor
Kasımpaşa-Kayserispor
Beşiktaş-Sivasspor
Bucaspor-İBB
Gaziantepspor-Karabükspor
Bursaspor-Fenerbahçe

11. HAFTA
Kayserispor-Gençlerbirliği
Manisaspor-Konyaspor
Sivasspor-İBB
Fenerbahçe-Eskişehirspor
Ankaragücü-Gaziantepspor
Karabükspor-Bucaspor
Beşiktaş-Kasımpaşa
Trabzonspor-Galatasaray
Antalyaspor-Bursaspor

12. HAFTA
Bucaspor-Ankaragücü
Eskişehirspor-Antalyaspor
Konyaspor-Kayserispor
Galatasaray-Manisaspor
Gençlerbirliği-Beşiktaş
Kasımpaşa-Sivasspor
İBB-Karabükspor
Gaziantepspor-Fenerbahçe
Bursaspor-Trabzonspor

13. HAFTA
Fenerbahçe-Bucaspor
Manisaspor-Bursaspor
Trabzonspor-Eskişehirspor
Ankaragücü-İBB
Kasımpaşa-Gençlerbirliği
Beşiktaş-Konyaspor
Kayserispor-Galatasaray
Antalyaspor-Gaziantepspor
Sivasspor-Karabükspor
14. HAFTA
Karabukspor-Ankaragücü

İBB-Fenerbahçe
Konyaspor-Kasımpaşa
Galatasaray-Beşiktaş
Gençlerbirligi-Sivaspor
Bucaspor-Antalyaspor
Gaziantepspor-Trabzonspor
Eskişehirspor-Manisaspor
Bursaspor-Kayserispor

15. HAFTA
Fenerbahçe-Karabükspor
Beşiktaş-Bursaspor
Trabzonspor-Bucaspor
Ankaragücü-Sivasspor
Kasımpaşa-Galatasaray
Kayserispor-Eskişehirspor
Manisaspor-Gaziantepspor
Antalyaspor-İBB
Konyaspor-Gençlerbirliği

16. HAFTA
İBB-Trabzonspor
Eskişehirspor-Beşiktaş
Sivasspor-Konyaspor
Galatasaray-Gençlerbirliği
Ankaragücü-Fenerbahçe
Karabükspor-Antalyaspor
Bucaspor-Manisaspor
Gaziantepspor-Kayserispor
Bursaspor-Kasımpaşa

17. HAFTA
Fenerbahçe-Sivasspor
Kayserispor-Bucaspor
Antalyaspor-Ankaragücü
Gençlerbirliği-Bursaspor
Kasımpaşa-Eskişehirspor
Beşiktaş-Gaziantepspor
Manisaspor-İBB
Trabzonspor-Karabükspor
Konyaspor-Galatasaray

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ(TGC)’ NDEN BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Önceden planlı olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başkan Faruk Ata dâhil bazı üyelerin seyahatte olmaları nedeniyle birkaç eksiği ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret için ellerinde bir buket çiçek ile Belediye Basın Danışmanı Gazeteci Ahmet Yoloğlu’nun bürosuna geldiler.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun ziyaretçilerinin Başkanlık Makamından ayrılmasından sonra TGC Yönetim Kurulu üyelerinden TGC Başkan Yardımcısı Yusuf Turgut, Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir, TGC Yönetim Kururlu üyeleri: Turgay Beyıldız, İbrahim Hakkı Şahin ve Haluk Ayyıldız ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Makam odasına girdiler. Belediye Basın Danışmanı Gazeteci Ahmet Yoloğlu’da meslektaşlarını yalnız bırakmadı.

Çok nezih bir ortamda geçtiği öğrenilen ziyarette Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile TGC yönetim kurulu üyeleri uzun süre sohbet ettiler.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU
FOTO : Kemal ÖZDEMİR

20 Temmuz 2010 Salı

90. YIL DOSTLUK ve İŞBİRLİĞİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğundan Rusya-Türkiye arasındaki işbirliğinin 90. yıl anısına Trabzon’da dostluk ve işbirliği fotoğraf sergisi açıldı.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu tarafından 20 Temmuz 2010 günü(Bugün) Saat 17.00’de Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda, “Yeni Rusya ve Yeni Türkiye İşbirliğinin İlk Adımları” adı altında 1920-1930’lu yıllarda Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 90. Yılı münasebetiyle Türk- Rus ilişkilerini konu alan fotoğraf sergisi açılmıştır.

Serginin açılışında Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov, Trabzon Belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar işbirliği, dostluk ve barışa vurgu yaptılar.

Trabzon Valisi recep Kızılcık:

“İlki Ankara’da gerçekleştirilen ve 2. si de burada(Trabzon’da) gerçekleştirilen Rusya Cumhuriyetinin çok değerli Başkonsolosu Kirill Beyefendiye, personeli ile birlikte çok teşekkür etmek istiyorum.Çünkü gerçekten özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle ekonomik, ticari ve kültürel ve diğer tüm alanlarda iyi ilişkiler içerisinde, şüphesiz tüm konsoloslarımızla iyi ilişkiler içerisinde çalışıyoruz. Kirill beyefendinin kendisinin Ankara’da doğması hesabıyla diğerlerine göre bir adım önde hareket ediyor. Az önce de konuşmasında da ifade etti. (Trabzon için) şehrimiz dedi.

Kendisine katılıyoruz. Çünkü bu şehir hepimizin şehri. Bu şehri nasıl güzelleştirir, insanların ve barışın istifadesine nasıl sunabiliriz. Bu konuda kendileri de büyük gayret sarf ediyorlar.Ümit ediyorum ki, özellikle Trabzon limanı marifetiyle Rusya’ya ya da oradan buraya yapılacak ihracat ve ithalatın gelişmesinde de kendileri dün olduğu gibi bugünde gerekli katkıyı sağlayacaklardır.

Yine bildiğiniz gibi Sochi ile de bir uçak seferi düşünülmüş. 1 yıldır gündemde idi. Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanıyla görüştük. Cumartesi akşamı da THY Başkanı Sayın Hamdi Topçu ile de görüşüldü. Olumlu yönde haberi kendilerine bildirdiklerini ifade ettiler.

Bundan sonra haftanın 2 günü hep beraber Sochi’ye sanayicimizle, tüccarımızla gidip oralarda ilişkileri güçlendirmeye vesile olacaktır.

Bu hattın kurulmasında Sayın konsolosun, Bay Kirill’in büyük katkıları oldu. Bundan dolayı Sayın Konsolosa teşekkür ediyor, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin ümit ediyorum ki, engellerin karşılıklı olarak kaldırılmasıyla daha da artacağına olan inancımı ifade ediyor, tekrar bende bu sıcak ortamda sözü daha fazla uzatmadan hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, TTSO Başkanlığı saymanı Adnan sağlam, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov ve davetliler hep birlikte sergiyi gezdiler.

Sergide yer alan fotoğraflarda genellikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinde görev alan birçok devlet adamının da fotoğraflarının yer alması dikkati çekti. Davetlilere pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı.


**

TEŞEKKÜR

Bu arada 13 Mart 2010 Cumartesi günü Zorlu Grand Otelde Karadeniz Belediyeler Birliğince Zorlu Grand Otel’de toplantıda kalp krizi geçirerek, rahatsızlanmam nedeniyle bana ilk müdahaleyi yapan ve hastalığım nedeniyle gerekli ilgisini esirgemeyen Trabzon Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunma fırsatını buldum.

Teşekkürlerimi sunmak amacıyla defalarca randevu talep etmeme rağmen bu güne kadar randevu taleplerim gerçekleşmedi. Ancak bu sergi esnasında Trabzon Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunmak ve ayaküstü de olsa sohbet etmek imkânı bulma bahtiyarlığını yaşadığımdan dolayı mutluluk duydum. Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve sağlığımla ilgilenen herkese tekrar teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

SERGİDEN GÖRÜNTÜLER: