24 Kasım 2010 Çarşamba

KKTC Dışişleri Bakanı Özgürgün: “Ne Özgürlüğümüzden Vazgeçeriz, Ne de Türkiye’mizden..!”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Dış İşleri Bakan Hüseyin Özgürgün Trabzon İl Genel Meclisi’nden Dünyaya seslendi: “Ne Özgürlüğümüzden vazgeçeriz. Ne de Türkiye’mizden..!” dedi.

KKTC Dış işleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’e Meclis Başkanı Haydar Revi, plaket verdi. Plakette iki ülkenin bayrakları vardı.


Trabzon İl Genel Meclisi’nde Kıbrıs Davasını meclis üyelerine anlatan KKTC Dış işleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Kıbrıs Adasındaki 3. Kuşak Trabzonlu Kıbrıs Vatandaşlarının varlığını da şu şekilde yorumladı. ”Trabzonlu yurttaşlarımızın direnci, mücadele azmi, bizim de aynı özelliklerimizle tıpatıp uyuşuyor”


KKTC Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Trabzon’daki ziyaretlerinde Dünyaya dönük, en anlamlı mesajını Trabzon İl Genel Meclisindeki konuşmasında yaptı.


Meclisin dünkü toplantısına katılan Özgürgün, il genel meclisinde dakikalarca ayakta alkışlandı. Özgürgün, Kıbrıs davasının Türkiye ve Trabzon’da çok iyi bilindiğini belirterek:

“Ne özgürlüğümüzden, ne bağımsız hür devlet hedefimizden ne de Türkiye’den vaz geçeriz” dedi.


Meclis üyelerinin Kıbrıs davası ile ilgili sorularını cevaplandıran Özgürgün, KKTC’nin attığı her barış adımının Rumlar tarafından ret edildiğine de dikkat çekerek:

“Biz barış istiyoruz, onlar adanın Rumlaşmasını. Aramızdaki fark bu “ dedi.


Dönüşümlü başkanlık sistemini de kabul ettiklerini, hatta 4 yıl Rum 2 yıl Türk başkan olsun teklifi bile getirdiklerini belirten Özgürgün:

“Ama Rumlar, Türk başkan göreceğime ölürüm daha iyi diyebiliyorlar, Böyle bir anlayışla nasıl beraber yaşayacağız” dedi.


Adaya Trabzon’dan gelip 3. Kuşak KKTC vatandaşlarının uyum sorunu hiç yaşamadıklarını da belirten Özgürgün:


“3. Kuşak Trabzonlular bakanlığa kadar yükseldiler. Milletvekili bile oldular. Ben şahsen 3. Kuşak KKTC vatandaşı Trabzonluların mücadele azmi ile biz Kıbrıslı Türklerin mücadele azmindeki benzerliğe büyük saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

KKTC Başkanı Hüseyin Özgürgün Trabzon İl Genel Meclisi üyelerinin Kıbrıs davasındaki hassasiyetlerinden memnun kaldı.


AB’nin Kıbrıs Rum kesimini bünyesi içerisine alması ile büyük bir siyasi gaflet içine düştüğünü belirterek, Trabzon ile Girne ve Lefkoşa arasındaki uçak seferlerinin de düzenli olarak yapılmasından yana olduklarını belirtti.

Özgürgün, Trabzon İl Genel Meclisi üyelerini de Kıbrıs’ta Meclis çalışmalarını izlemeye davet etti.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN




TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder