24 Kasım 2010 Çarşamba

Trabzon Valisi Dr. Kızılcık: “Öğretmenler, Bizim Baş Tacımızdır”

Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenler günü olarak ilan ettiği, “24 Kasım Öğretmenler Günü” törenlerle kutlandı.



Atatürk Anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törenler; Vali Dr. Recep Kızılcık’ın makamında bir grup Öğretmeni kabulü ve Trabzon Lisesi salonundaki etkinliklerle devam etti.


Günün anlamına binaen bir konuşma yapan Vali Kızılcık Öğretmenleri, geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi insan, iyi vatandaş olma bilinci ve sevgi mayası ile yetiştiren ilim ve medeniyet ufkuna, çağdaş uygarlığa taşıyan toplum mimarları olarak değerlendirerek tüm öğretmenlere teşekkür edip, günlerini kutladı.



İnsanlığın aydınlatılmasında, bilgi ve toplumun oluşmasında, çocuklarımıza davranışları ile iyi örnekler sunan öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu söyleyen Vali Kızılcık:


“Bu nedenle toplumumuz tarih boyunca mesleklerin anası olan öğretmenliğe önem vermiş, öğretmene saygı duymuş, onu baş tacı yapmıştır” dedi.


“Bilgi birikimi noktasında öğretmenlerin ülkemizin en büyük sermayesidir” diyen Vali Kızılcık, Büyük Önder Atatürk’ün;


“Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”


Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin en büyük düşmanı öğretmen’dir.”


Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”.

Sözlerini de hatırlattı.



Bir ülkenin ilim ve medeniyet seviyesinin yükselmesi veya gerilemesi öğretmenlerin başarısı veya başarısızlığı ile orantılı olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık:

“Çağın gereklerine uygun olarak, öğretmenlerimizin bilgi, beceri ve teknolojik imkânlarla donatmaya çalışıyoruz” dedi.

Öğretmenliği “bilgeliğin mesleği” olarak değerlendiren Vali Kızılcık, öğrencileri severek, takdir ve teşvik ederek, özgüven kazandırarak sorumluluk bilincini aşılayarak yetiştirilmelerini istedi.


Başarının sırrını bilgiyi verenle alan arasındaki sevgi, saygı, anlayış ve güvenin derecesine bağlı olduğunu, meslekte ne kadar eski olunursa olunsun ilk günkü heyecanı kaybedilmemesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden şehitlerimize, öğretmenlerimize rahmet, hayattaki öğretmenlere sağlık ve mutluluk diledi. (V.B.)




TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder