26 Kasım 2010 Cuma

36. GELENEKSEL TRABZON SANATÇILARI PLASTİK SANATLAR SERGİSİ AÇILDI


36. Geleneksel Trabzon Sanatçıları Plastik Sanatlar Sergisi, 25 Kasım Günü Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat galerisinde açıldı


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği, Trabzonlu Sanatçılara ait 88 eserin sergilendiği “36. Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi” 25 Kasım Perşembe Günü Saat 17.30’ da Trabzon İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Sergi, Trabzonlu Sanatseverler tarafından 25 Kasım – 08 Aralık 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.



Serginin açılışında Vali Dr. Recep Kızılcık, yaptığı konuşmasında; Trabzon’daki pek çok sanatçının katıldığı “36. Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi”nin açılışı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın açılış konuşması ile başladı.



Vali Kızılcık: Trabzon ilinin, tarihin her döneminde üstün niteliklere sahip devlet adamı ve sanatın her dalında kıymetli sanatçılar yetiştiren tarihi bir kent olduğunu belirterek; Trabzon’un kültürel gelişiminde, sanatın etkinliğine inanan insanların yaşadığı bir kent olduğunu ve bu niteliğiyle hem bireysel hem de evrensel anlamda kültürel gelişmeyi de sağlamaktadır” dedi.



Vali Kızılcık, Trabzonlu ressamların düzenlediği bu serginin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sanata karşı ilgisini arttıracağını belirterek, serginin açılışını yapmanın kıvancını yaşamakta olduğunu belirterek, eserleriyle sergiye katılan, katkı veren sanatçılara, emeği geçen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’a, Şübe Müdürü Mustafa Sezgin’e, seçici kurul olarak ressam Ceyhan Murathanoğlu ve Mustafa Beşgen’e teşekkür etti.




Bu konuşmanın ardından davetliler ve sanatçılar hep birlikte sergiyi gezdi. Ardından misafirlere ikramda bulunuldu.



Serginin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızıcık ve eşi Sema Kızılcık ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Adnan Baki, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.




HABER- FOTO: Mehmet BİRİNCİ
KAYNAK: TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder