25 Kasım 2010 Perşembe

ÖĞRETMENLER GÜNÜ, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Trabzon Öğretmen Evinde Saat 15.30 da başlayan kutlamalar 17.30’a kadar sürdü. Ardından Öğretmenler Günü nedeniyle Trabzon Belediyesince akşam yemeği verildi.



Trabzon Öğretmen Evindeki törende, ilk önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra ilk konuşmayı emekli öğretmenler adına Osman Tonyalı yaptı. Daha sonra Trabzon Milli Eğitim Müdürü bir konuşma yaptı.


Öğretmenlerin hizmetlerinden, öğretmenliğin kutsiyet ve öneminden bahsetti. Ondan sonra Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırlamış oldukları pasta ve içeceklerden açık büfe öğretmen ve misafirlere ikram edildi.

 

Daha sonra Trabzon Güzel Sanatlar Lisesinin müzik korosu bir müzik sunumu yaptı. Ardından Kemençeci ve Eğitimci Adnan Koçhan’ın çaldığı kemençe eşliğinde öğretmenlerce horon oynandı. Daha sonra Cengiz Akyüz saz eşliğinde birkaç türkü söyledikten sonra Öğretmen Evindeki sunum tamamlandı.



2011 Avrupa Gençler Trabzon Olimpiyatları Maskotu tarafından emekli öğretmenlerden Ali İpek, Osman Tonyalı, Temel Dursun, Bilkay Uzun’a bazı hediyeler takdim etti.



Öğretmen Evindeki programa Trabzon Kızılay Şube Başkanı Fuat Adıgüzel’in katılması dikkati çekti.



Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla emekli öğretmenlere yemek verdi. Saat 17.30 da davete katılan öğretmenler ve misafirler, Trabzon Belediyesine ait bir Otobüsle Öğretmen Evi önünden yemeğe katılacakları İkram Sofrası Lokantasına götürüldüler.



İkram Sofrasındaki yemeğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Recep Sula, Dörtyol Belediyesi Başkanı Cevat Birinci, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Durgun, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhehim Yardımcısı Dr. Celal Hoş, Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcıları Osman Gökhan Bali, Necip sevinç, Ergin aydın, Hüseyin Turan, Belediye Özel kalem Müdürü Mustafa Akkaya, Belediye Kültür ve sosyal Hizmetler Müdürü Murat Yeter, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Trabzon Öğretmen Evi Müdürü Cemal Gedikli, kalabalık bir emekli öğretmen topluluğu ve misafirler katıldı.



Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun açılış konuşmasını yaptı. Tosun, kendilerini yetiştiren öğretmenlerin anlamlı günlerini kutlayarak,

“Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemi belirtmek, bizleri yetiştiren ve hayat boyu minnet duyacağımız öğretmenlerimize olan vefamızı göstermek, emekli öğretmenlerimizi saygıyla anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla düzenlediğimiz yemeğe katılımızdan dolayı çok değerli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Gençlik Meclisi yönetim kurulu üyelerini bu anlamlı günde çok değerli öğretmenlerimizle buluşturma imkânını bizlere sunan Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.



Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise “24 Kasım Öğretmenler Gününde” öğretmenlerin bir araya gelmesine vesile olan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ve Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek,

“Trabzon Belediyesi her zaman eğitim hizmetlerine yardımcı olmuştur. Başkanımız da imkânları ölçüsünde kurumlarımıza ve okullarımıza katkı sağlayarak, eğitim verdikleri önemi ortaya koyuyor” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Trabzon belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında Öğretmenliğin kutsallığından bahsederek, Eğitim Ordusunun modern ve çağdaş bir toplum için gerekliliğine vurgu yaptı ve “Öğretmenlerimizin ellerinden öperim” dedi.



Başkan Gümrükçüoğlu da öğretmenler gününde onları yetiştirenlerle genç kuşağı bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek,

“Gençlik Meclisimiz kurulduğundan beri çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bunlardan birisi de öğretmenler gününde emekli öğretmenlerimizi böylesine güzel bir yemekte bir araya gelmelerini sağlamalarıdır.

Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösteriyorlar. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.

Başta Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan bütün öğretmenlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorken bütün öğretmenlerimizin önünde saygı ve hürmetle eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık; KKTC’nin Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün Trabzon’da misafir olması nedeniyle yemeğe katılamadı. Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi.


Trabzon Gençlik Merkezinin düzenlemiş olduğu bir sinevizyon sunumu gösterildi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Gençlik Meclisi üyeleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemeğe katılan öğretmenlere birer karanfil ve çeşitli hediyeler verildi.


HABER ve FOTOĞRAFLAR: Mehmet BİRİNCİ

TRABZON HABER AJANSI

KUTLAMALARDAN GÖRÜNTÜLER






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder