27 Ekim 2010 Çarşamba

Akçaabat’ta “İstikbal Vakıf Üniversitesi” için YÖK'e Başvuru Yapıldı

Akçaabat'ta kurulması planlanan İstikbal Vakıf Üniversitesi için tüm işlemler tamamlanarak YÖK’e başvuru yapıldı.


Akçaabat Düzköy Yolu üzerinde kurulması planlanan İstikbal Vakıf Üniversitesi için tüm işlemler tamamlanarak YÖK’e başvuru yapıldı. Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, YÖK’ün Kasım ayı içinde karar vereceğini söyledi. Üniversite 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’nda açılmayı planlıyor.


AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un Trabzon’da kurulmasına öncülük ettiği ikinci vakıf üniversitesi olan İstikbal Vakıf Üniversitesi YÖK’e sunacağı dosyayla ilgili çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi.


Üniversite için yer sorunu halledilirken, şu anda hangi fakültelerin açılacağına karar verilme noktasında olunduğu ve bölümlere alınacak olan öğretim görevlilerinin belirlenmesi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.


AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur üniversite kurulmasının A’dan Z’ye en ince ayrıntılarına kadar geniş bir yelpazede çalışma gerektirdiğini belirterek,


"Yer sorununu hallettik. 36 bin m2 kapalı alanı olan Düzköy yolu üzerindeki Tekel binaları vakıf üniversitesine 49 yıllığına devredildi. Şimdi hangi fakültelerin kurulmasının çalışması yapılıyor. Bununla eş zamanlı olarak açılacak olan bölümlere ihtiyaç olan öğretim görevlilerinin belirlenmesi cihetine de gidiliyor. Bu çalışmalara ilişkin dosyanın hazırlıkları sürüyor. Bayramdan sonra dosya tamamlanarak YÖK’e sunulacaktır. Kasım ayında YÖK’e müracaat gerçekleştirilecektir. Gerekli prosedürün tamamlanmasına az bir zaman kaldı. Üniversite gibi çok önemli bir kurumla ilgili çalışmaları yürütürken ince eleyip sık dokuyoruz. Hazırlıkları bir sorun çıkmaması için büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz" dedi.


Akçaabat'ın Helvacı Köyü sınırları içerisinde yer alan Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketi'ne ait Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde açılması planlanan vakıf üniversitesinin prosedüre uygun olarak hazırlanan dosyayı tamamlamasının ardından YÖK’e başvuruda bulunulacak ve üniversitenin kuruluşuyla ilgili nihai karar YÖK tarafından verilecektir.


www.akcaabathaber.com  - 26 Ekim 2010 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder